Tekstschrijver voor de gemeente nodig? Buro Mani helpt je verder

Heb je een tekstschrijver voor de gemeente nodig? Buro Mani is gespecialiseerd in het begrijpbaar vertalen van ambtelijke teksten. Gemeentelijke beleidsstukken, programmaplannen of publieksversies zijn niet altijd in begrijpbare taal geschreven. Hoewel het voor de betreffende afdeling wellicht duidelijk en helder is, hoeft dat nog niet zo over te komen voor de lezer.

 

 

 

Vaak zijn de teksten gevuld met ingewikkelde vakjargon waardoor de essentie van de tekst min of meer verloren gaat. Hierdoor kunnen er niet alleen klachten of onbegrip ontstaan, maar kan de inhoud van het artikel ook onjuist geïnterpreteerd worden. Om dat te voorkomen staat Buro Mani als tekstschrijver voor de gemeente graag voor je klaar. Door de ruime ervaring in het schrijven van teksten en het werk als communicatieadviseur bij verschillende gemeenten, maakt Buro Mani de tekstuele brug tussen de ambtenaar en de burger makkelijker begaanbaar.

 

Ambtenarentaal is, hoewel de wil er wel is, niet altijd helder en begrijpelijk geformuleerd. Zeker voor burgers is het begrijpen en verstaan van beleidsstukken of andere gemeentelijke teksten van groot belang. Hierdoor worden mededelingen of feiten beter begrepen waardoor er een snellere interactie plaats kan vinden. Ben je voor een specifieke afdeling binnen een overheidsinstelling op zoek naar een tekstschrijver voor de gemeente? Neem dan vrijblijvend contact op met Buro Mani voor een eerste kennismakingsgesprek.

Een tekstschrijver voor de gemeente met een heldere boodschap

Ambtenarentaal brengt niet voor iedereen een heldere en duidelijke boodschap met zich mee. Hoewel deze stukken vaak een belangrijke inhoud met zich meedragen, hebben veel burgers moeite met het ontcijferen van het specifieke vakjargon. Als ambtenaar is dit niet altijd te voorkomen.

 

Juist daarom kunt u gebruik maken van de diensten van Buro Mani. Als tekstschrijver voor de gemeente vertalen we moeilijk te lezen teksten in goed leesbare stukken die de essentie van de boodschap glashelder overbrengen. Begrijpelijke teksten voor de lezer zorgen daarentegen voor het ondernemen van de juiste soort actie, en verminderen het aantal vraagstellingen richting het orgaan.

 

Uiteraard wordt er tijdens deze vertalingen gelet op het overbrengen van de achterliggende belangen, zodat de uiteindelijke doelstelling van de tekst behouden blijft. Heb je een tekstschrijver voor de gemeente nodig? Buro Mani staat je graag bij in het vertalen van onder andere begrijpelijke beleidsstukken, heldere programmaplannen en publieksversies van beleid. Wil je meer informatie of heb je interesse in een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact op met Buro Mani voor de mogelijkheden.